La fel ca aromele, originile si gusturile, prospetimea are povestea ei. Aceasta, alaturi de celelalte atribute ale personalitatii cafelei, este una dintre cele mai importante calitati, care poate face diferenta dintre o cafea buna si una deosebita. Aici intervin profesionistii din lumea cafelei care pun toata pasiunea lor in alegerea si procesarea cafelei.

 

PROSPETIME, CALITATE SI PASIUNE

 

Este si cazul celor care colaboreaza cu noi. Datorita lor, Doncafe Fresh este o gama de cafea in care prospetimea, calitatea si pasiunea se simt in fiecare clipa.
Dar cum ziceam si mai devreme, cafeaua momentelor speciale are povestea ei speciala. Ea incepe pe plantatie si se termina atunci cand tu o savurezi.

Din cele mai exotice colturi ale lumii alegem cele mai recente recolte de cafea de origine. Dupa uscare, aceasta este prajita in cantitati mici, pentru a fi cat mai proaspata si racita lent, cu aer rece. Astfel evitam aparitia microfisurilor de la suprafata boabelor si mentinem uleiurile aromatice in interior. Odata incheiata aceasta etapa, ajungem la momentul ambalarii. Si acum punem prospetimea pe primul loc.

proces-14-zile

Intr-o atmosfera controlata ce impiedica contactul cu oxigenul, cafeaua Doncafe Fresh este ambalata in pachete speciale, care-i pastreaza gustul si aroma neschimbate si proaspete pe un termen cat mai lung. Acestea devin depline in pachet, unde notele stringente dispar, iar gustul devine complet si balansat. Procesul dureaza cel mult 14 zile de la prajire.

Ne grabim apoi sa iti trimitem cafeaua. Comanda porneste spre tine la 24 de ore de cand a fost finalizata.In cazul cafelei noastre, termenul de consum recomandat de noi este de cel mult 3 luni de la data prajirii, perioada in care atat gustul cat si aromele cafelei se pastreaza la un nivel de intensitate optim.

Odata ce ai primit cafeaua, prospetimea cafelei este tot datoria noastra, de aceea am gandit un pachet prevazut cu banda de resigilare. Astfel, poti pastra cafeaua asa cum trebuie: ferita de aer si lumina.

Descopera in sectiunea "Secretele Barista" cum o cafea speciala si proaspata se poate prepara perfect pentru a da un gust aparte momentului dedicat tie, momentul tau Doncafe.